Бійки, люди у камуфляжі та «таємне голосування»: у Запоріжжі кілька засідань не можуть обрати голову облради

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Бійки, люди у камуфляжі та «таємне голосування»: у Запоріжжі кілька засідань не можуть обрати голову облради

Прилепа Олександр / УНІАН

У Запорізькій обласній раді вже кілька засідань не можуть обрати голову. На цю посаду претендує чинний голова ОДА та депутат від «Слуги народу» Віталій Боговін.

Про це пише «24 канал».

На першому засіданні 11 грудня депутати не змогли обрати голову облради між Боговіним та депутатом від партії «Об’єднання» мера Запоріжжя Володимира Буряка Геннадієм Шевченком. Засідання почалося 11 грудня і завершилося 12 грудня. Голосування супроводжувалося бійкою, але для обрання Боговіна не вистачило голосів. Однак лічильна комісія офіційно не встановила результати, а втекла із зали разом із головою ОДА.

Журналісти повідомляли, що депутатам облради були присвоєні порядкові номери, і саме за ними вони голосували за голову обласної ради. Це було здійснено для того, аби потім перевірити, як голосував кожен депутат. Згідно із законом, голови облрад обираються таємним голосуванням.

Засідання продовжили 15 грудня. Але на нього зареєструвалися лише 23 депутати з 84. У залі були присутні лише представники партій ОПзЖ, «Європейська солідарність» та «За майбутнє».

Інші ж депутати зібралися у крилі, де розташована ОДА. Там же був і Боговін, а також поліція і невідомі люди у камуфляжі. Вони представлялися ветеранами АТО і заявляли, що прийшли аби не допустити проросійського реваншу та утворення «ЗНР». Там же була присутня і поліція.

Через деякий час поліція пропустила інших депутатів на засідання, де президія оголосила, що обрала нового головуючого замість представника ОПзЖ. Після засідання низка депутатів разом із Боговіним вирушили до однієї з зал ОДА. За словами інших депутатів, вони нібито намагаються незаконно обрати голову облради.

Зрештою Боговін написав, що його нібито обрали головою обласної ради. За нього віддали свої голоси 43 депутати. Водночас у партії ОПзЖ називають це захопленням державної влади.

  • У Запорізькій області в Пологівському районі відбудеться третій тур виборів до Воскресенської сільської ради. За даними Центральної виборчої комісії, загалом у сільраді має бути 22 депутати, мешканці Воскресенки вже обрали 21, проте щодо останнього не можуть визначитися.