Арахамія: Рада у січні повторно голосуватиме за кандидатуру Вітренка на посаду міністра енергетики, альтернативи йому немає

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що у січні на розгляд нардепів знову винесуть кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єра та міністра енергетики.

Про це пише «РБК-Україна».

Арахамія зазначив, що Вітренко мав зустрітися з усіма фракціями парламенту, але через стислі терміни не встиг цього зробити. Це забрало близько 20—30% голосів.

«Багато депутатів відчувають себе скривдженими, оскільки не мали доступу до тіла, щоб поспілкуватися. Я вважаю, що це відняло 20—30% голосів ... Я думаю, що наступного разу вже в січні можемо пробувати ще, за цей період можна зустрітися і поспілкуватися», — пояснив він.

Також нардеп підкреслив, що альтернативи Вітренку наразі немає. Водночас сам Вітренко порадив депутатам спробувати знайти кращого кандидата.

«Щиро бажаю народним депутатам знайти кращого кандидата, який зможе зробити нашу країну сильнішою!» — написав він у своєму Facebook.

  • 17 грудня Верховна Рада не призначила колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка міністром енергетики. За його призначення проголосувала недостатня кількість депутатів — 186 з 226 необхідних.
  • 13 травня Вітренко заявив про скорочення його посади і звільнення. Серед причин звільнення Вітренко назвав вплив Росії, яка програла Стокгольмський арбітраж і уклала з Україною газовий контракт на вигідних для Києва умовах.