Обрання голови Запорізької облради: фракцію «Слуги народу» залишили чотири депутати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Обрання голови Запорізької облради: фракцію «Слуги народу» залишили чотири депутати

Прилепа Олександр / УНІАН

Четверо депутатів Запорізької обласної ради в сесійній залі заявили про вихід із фракції «Слуги народу».

Про це пише «Depo.Запоріжжя».

Це сталося після того, як сесійну залу залишив самопроголошений голова облради Віталій Боговін, заявивши, що сесію не можна розпочати через відсутність кворуму.

Голова фракції «Слуг» в облраді Сергій Селевич з трибуни заявив про складання повноважень голови фракції та вихід із неї. Також він повідомив про вихід із фракції ще трьох депутатів — Юрія Капустянського, Романа Терехова та Віталія Толочека. За словами Селевича, причиною цього стало сумнівне з точки зору законності обрання голови обласної ради.

Депутат також повідомив, що разом із названими однопартійцями створює нову фракцію — «Зе-фракцію», до якої закликає долучатися.

  • У Запорізькій обласній раді вже кілька засідань не можуть обрати голову. На цю посаду претендує чинний голова ОДА і депутат від «Слуги народу» Віталій Боговін.
  • На першому засіданні 11 грудня депутати не змогли обрати голову облради. Було два претенденти: Боговін і депутат від партії «Об’єднання» мера Запоріжжя Володимира Буряка Геннадій Шевченко. Засідання почалося 11 грудня і завершилося 12 грудня. Голосування супроводжувалося бійкою, але для обрання Боговіна не вистачило голосів. Однак лічильна комісія офіційно не встановила результати, а втекла із зали разом із головою ОДА.
  • Засідання продовжили 15 грудня. Але на нього зареєструвалися лише 23 депутати з 84. Інші депутати зібралися у крилі, де розташована ОДА. Там же був і Боговін, а також поліція та невідомі люди в камуфляжі. Через деякий час президія оголосила, що обрала нового головуючого, а вже після цього засідання Боговін написав, що його нібито обрали головою обласної ради.