НБУ назвав регламент роботи банків на Новий рік та Різдво

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нацбанк затвердив регламент роботи банківських установ і системи електронних платежів (СЕП) в період новорічних і різдвяних свят.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

30 грудня СЕП працює до 24:00. Валютний ринок, депозитарій та інші системи НБУ працюють у звичайному режимі.

31 грудня банківський день для СЕП закінчується о 13:00. Валютний ринок працює також до 13:00. До зазначеного часу через СЕП проводяться тільки платежі між банківськими установами однієї юрособи, платежі від учасників СЕП до НБУ та органів Державної казначейської служби, а також платежі від Нацбанку і Держказначейства на адресу усіх учасників СЕП.

1 січня 2021 року банківський день у СЕП починається о 9:00 з датою банківського дня 4 січня. З 1 по 3 січня включно учасники СЕП самі визначають дату початку роботи в системі. Міжбанківські перекази через СЕП також з датою банківського дня 4 січня. У цей період депозитарій НБУ не працює, а банки не проводять операції з купівлі та продажу безготівкової валюти, в тому числі, зі своїми клієнтами.

З 4 по 6 січня СЕП і банківська система працюють у звичайному режимі.

День роботи банківської системи переноситься з пʼятниці 8 січня на суботу 16 січня (міжбанківські перекази через СЕП проводяться з поточною датою банківського дня).

17 січня міжбанківські перекази через СЕП проводяться з датою банківського дня 18 січня.

З 31 грудня 2020 року до 4 січня 2021 року включно діє офіційний курс гривні до іноземних валют, розрахований 30 грудня. З 1 по 3 і з 7 по 10 січня банкам дозволено проводити касові операції. Також вони зобовʼязані забезпечити безперебійну роботу банкоматів.