Колишня дружина засновника Amazon пожертвувала більш як $4 млрд на благодійність

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишня дружина засновника Amazon, письменниця Маккензі Скотт пожертвувала за останні чотири місяці $4,2 мільярда на благодійність.

Про це вона написала в Twitter і зазначила, що гроші отримали 384 благодійні організації, в тому числі 30 вищих навчальних закладів, у всіх 50 штатах США, в Пуерто-Рико та Вашингтоні (округ Колумбія).

Пожертвування були спрямовані на боротьбу з економічними наслідками пандемії і на підтримку нужденних. Скотт у своєму мікроблозі розповіла, що найбільше допомога була надана жінкам, афроамериканцям, латиноамериканцям і людям, які живуть за межею бідності.

У липні цього року Скотт пожертвувала $1,7 млрд. Загальна сума зроблених нею пожертв за 2020 рік наближається до $6 млрд.

  • У вересні 2020 року Маккензі Скотт стала найбагатшою жінкою світу. Її статки оцінюються в $68 млрд. У 2019 році Маккензі офіційно розлучилася з Джеффом Безосом і отримала 25% акцій компанії Amazon, які йому належали (4% загальних акцій Amazon).
  • У листопаді найбагатша людина світу, засновник Amazon Джефф Безос виділив $791 млн на захист навколишнього середовища. Це лише частина — всього мільярдер планує пожертвувати $10 мільярдів.