У Росії з колонії вийшов активіст Котов. Свого часу він допомагав українським військовополоненим морякам

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Росії з колонії вийшов активіст Котов. Свого часу він допомагав українським військовополоненим морякам

Костянтин Котов на одній з акцій у Росії.

Facebook / Konstantin Kotov

У Росії з виправної колонії вийшов активіст Костянтин Котов. Він відбував покарання за «порушення правил публічних заходів» — участь в акціях протесту.

Про це у Facebook повідомила російська журналістка і правозахисниця Вікторія Івлєва.

35-річного Котова затримали в серпні минулого року під час акції в Москві. Його схопили майже одразу після виходу зі станції метро.

Котов неодноразово публічно висловлювався на підтримку українських військовополонених моряків. Також він регулярно заявляв про підтримку українських політвʼязнів Павла Гриба й Олега Сенцова. Він був присутній на багатьох судах, виходив на пікети з вимогою звільнити увʼязнених і займався організацією передачі продуктів захопленим українським морякам у СІЗО Москви.

Коли Котов отримав вирок, українські колишні військовополонені моряки зібрали йому кошти на допомогу — 12 400 гривень — «на знак подяки за його підтримку в той час, коли вони самі перебували в тюрмі».

  • 5 вересня 2019 року Тверський суд Москви засудив Котова до 4 років колонії загального режиму за «неодноразове порушення правил проведення мітингів». У квітні 2020 року Московський міський суд скоротив йому вирок до півтора року.