Поліція Києва відкрила кримінальне провадження через падіння трьох ліхтарів на Шулявському шляхопроводі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Солом’янське управління поліції Києва відкрило кримінальне провадження через падіння трьох опор освітлення на Шулявському шляхопроводі 15 грудня.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Як зазначається, інцидент стався приблизно о 14:40. Стовпи під час падіння пошкодили вісім транспортних засобів та заблокували рух транспорту на шляхопроводі.

Справу кваліфікували за ч. 2 ст. 275 («Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд») Кримінального кодексу України.

За даними КМДА, наразі рух Шулявським шляхопроводом відкрито однією смугою в кожному напрямку, у зв’язку з цим на вулиці Вадима Гетьмана станом на 20:00 спостерігається серйозний затор.

  • 15 грудня у Києві посеред робочого дня на Шулявському шляхопроводі, на якому в цей час інтенсивний рух транспорту, впали три ліхтарі.
  • Через аварію рух транспорту було призупинено, а також змінено маршрути тролейбусів.
  • Київський мер Віталій Кличко вже заявив, що відповідальність за падіння опор на шляхопроводі лежить на генеральному підряднику.
  • 17 березня 2019 року шляхопровід закривали на реконструкцію, яку проводили 10 місяців. Кличко розповідав, що вартість будівництва Шулявського шляхопроводу зросла до 1,05 мільярда гривень через необхідність додаткових робіт на прилеглих територіях.