Кличко збільшив кошторис Шулявського шляхопроводу до 1,05 млрд грн. Він пояснив рішення додатковими роботами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко пояснив, що вартість будівництва Шулявського шляхопроводу зросла до 1,05 млрд грн через необхідність проведення додаткових робіт на прилеглих територіях.

Про це він розповів на «Радіо НВ».

«Вартість будівництва мосту та ж, але ми не розраховували, що нам доведеться переносити колектор, теплову мережу, що розташовані біля моста», — сказав Кличко.

Мер заявив, що всі кошториси відкриті, а роботи будуть фінансуватися з бюджету Києва. За його словами, «проєктна документація робиться на міст» і в ній не можна було відразу передбачити додаткові роботи.

Кличко додав, що підрядники обіцяли завершити роботи до кінця 2019 року.

Що сталося?

7 жовтня Віталій Кличко підписав розпорядження про перезатвердження проєкту реконструкції Шулявського мосту зі збільшеною кошторисною вартістю робіт. Своїм розпорядженням він визнав недійсним минулорічний проєкт реконструкції, який передбачав вартість у 598,49 млн грн. Це відбулося без узгодження з бюджетним комітетом і Київрадою.

Зараз загальний кошторис становить 1,05 млрд грн, з яких 716 млн виділено на будівельні роботи, а решта на обладнання й інші витрати.