Британська студентка за допомогою банки від сидру зробила фото з витримкою у 8 років

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Студентка британського Університету Хартфордширу зробила фотознімок з, можливо, найдовшою витримкою в історії — понад 8 років.

Про це повідомляється на сайті університету.

Авторка знімку — Регіна Валькенборг. У 2012 році вона зробила саморобну камеру-обскуру з порожньої банки від сидру Kopparberg і фотопаперу, помістивши її на телескопі в обсерваторії Бейфордбері, яка розташована недалеко від кампусу університету.

Камера знімала протягом 8 років і одного місяця, поки її не знайшов техдиректор обсерваторії. Валькенборг забула про свій проєкт і, по суті, знімок вийшов випадко.

На фото зображено 2 953 сліди від Сонця, яке за вказаний проміжок часу піднімалося і сідало. В університеті фотографія отримала назву «течія часу».

University of Hertfordshire

Як пише National Geographic, сама Валькенборг вкрай здивувалася, коли дізналася, що її камера знімала такий тривалий час. Зазвичай її експерименти закінчувалися невдало. При цьому вона зауважила, що камера кілька останніх років могла не працювати.

Співробітники обсерваторії вважають, що вона точно працювала до 2018 року, оскільки на фотографії є обʼєкти збудовані в кінці 2017 року.