У США коронавірус виявили у дикої норки. Це перший випадок у світі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США коронавірус виявили у дикої норки. Це перший випадок у світі

Ole Jensen / Stringer

Представники ветеринарної служби США виявили коронавірус у дикої норки — це перший такий випадок у світі. Про це повідомляє Міжнародне товариство з інфекційних хвороб, цитує BBC.

Позитивний результат тесту на ковід дала дика норка, яка випадково опинилась на фермі у штаті Юта. До цього було відомо про коронавірус у норок, яких вирощують на фермах у Європі та США.

«Це перший відомий виявлений випадок коронавірусу у диких норок, які перебувають на вільному вигулі. Це викликає побоювання, що інфекція може поширюватися між дикими норками», — заявив ветеринарний експерт із британського Університету Суррей Ден Хортон.

Він додав, що штам вірусу, виявлений у дикої норки, ідентичний штаму, який виявили у норок на сусідній фермі.

Відомо, що норки збігають з норкових ферм і приживаються в дикій природі. Хортон додав, що норки, які втекли із зооферм, рідко контактують із людьми.

Нагадаємо, у квітні 2020 року в норок почали виявляти мутовану форму коронавірусу. У тварин спостерігалися проблеми з диханням і підвищена смертність. Першими про хворих тварин заявили Данія та Іспанія, згодом ВООЗ повідомила про випадки зараження норок у Нідерландах, Італії, США, Швеції та інших країнах. Норки при цьому заражали людей.