Хакери атакували Європейське агентство з ліків і викрали документи, повʼязані з вакциною Moderna

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Хакери атакували Європейське агентство з ліків і викрали документи, повʼязані з вакциною Moderna

Flickr / naijabang tv

Європейське агентство з лікарських засобів стало жертвою кібератаки. Хакери отримали деякі документи, повʼязані з переговорами компанії Moderna щодо її потенційної вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

Moderna заявила, що документи, які вона надала агентству, не містили жодної інформації, що ідентифікує окремих учасників дослідження.

Європейське агентство, що займається оцінкою ліків і вакцин для Європейського Союзу, цього місяця вже атакували хакери. Тоді вони отримали доступ до документів, повʼязаних із розробкою вакцини від коронавірусу компаніями Pfizer і BioNTech.

Раніше Moderna оголосила остаточні результати третьої фази випробувань своєї вакцини. Вони довели її ефективність на 94,1%. Вакцина може зберігатися в звичайному домашньому або медичному холодильнику до 30 днів і не втрачати свої властивості. Під час дослідження зʼясувалось, що ця вакцина забезпечує імунітет від коронавірусу щонайменше на три місяці.

  • У липні стало відомо, що китайські хакери намагалися атакувати американську компанію Moderna, щоб роздобути дані про розробку її вакцини.