Суд скасував зобовʼязання Bihus.Info спростувати причетність сина Гладковського до розкрадань в оборонці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд скасував зобовʼязання Bihus.Info спростувати причетність сина Гладковського до розкрадань в оборонці

YouTube / Ваші Гроші

Київський апеляційний суд скасував рішення Подільського районного суду Києва, який зобовʼязав журналістів Bihus.Info спростувати інформацію про причетність сина ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігоря до розкрадань у сфері оборони.

Про це повідомляється на сторінці юридичної компанії «Міллер», яка представляє інтереси журналістів проєкту.

За словами юристів, вони змогли довести, що вимоги Гладковського щодо визнання недостовірною всієї інформації, поширеної журналістами, не можуть бути задоволені — вислови в сюжеті містять правдиву інформацію, не стосуються позивача та є оціночними судженнями.

«А відповідно до чинного законодавства така інформація не може бути спростованою. Не підлягає спростуванню й вигаданий позивачем образ «організатора», — підкреслили в «Міллер».

  • У липні Подільський районний суд зобовʼязав журналістів Bihus.Info спростувати інформацію про причетність Ігоря Гладковського до розкрадань у сфері оборони.
  • У лютому минулого року журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син ексзаступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського є одним з організаторів схем розкрадання в оборонному комплексі.
  • Згідно з розслідуванням, оборонні заводи закуповували для техніки деталі з Росії, а запчастини завозилися контрабандою без перевірки якості. Контрабанду відмивали через фірми, які контролювали особи, наближені до «Укроборонпрому». До схеми також причетні власник «Оптимумспецдеталі» Андрій Рогоза та його бізнес-партнер Віталій Жуков.
  • 30 квітня Національне антикорупційне бюро оголосило підозри шістьом особам у справі про розкрадання коштів у сфері оборони.