«Справа Гладковського»: НАБУ оголосило підозру заступнику міністра оборони та керівникам «Оптимумспецдеталь»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро оголосило підозру шістьом особам у справі про розкрадання коштів в держконцерні «Укроборонпром».

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

Серед них колишній заступник міністра оборони та керівники компанії «Оптимумспецдеталь» — постачальника запчастин підприємствам державного концерну «Укроборонпром».

Слідство встановило, що ексзаступник міністра та один із директорів департаменту Міноборони у змові з колишнім першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони Олегом Гладковським у 2017 році організували закупівлю вантажних автомобілів за цінами, які суттєво перевищували передбачені бюджетом. Виробником та постачальником цих автомобілів виступила компанія, за версією слідства, повʼязана з Гладковським. В результаті держава переплатила цій компанії 17,44 млн грн.

Через дії «Оптимумспецдеталі» держава недоотримала понад 49 млн грн. Керівники цієї компанії у 2015—2017 роках налагодили схему із постачання товарів для «Укроборонпрому» із ухиленням від сплати податків. Загалом компанія постачила товарів на суму близько 165 млн грн, з яких не сплатила 49 млн грн податків, а «зекономлені» у такий спосіб кошти легалізували через низку незаконних фінансових операцій.

НАБУ не назвало прізвище заступника міністра оборони, але за даними ЗМІ, мова йде про Ігоря Павловського.