Суд зобовʼязав Bihus.Info спростувати причетність сина Гладковського до розкрадань у оборонці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд зобовʼязав Bihus.Info спростувати причетність сина Гладковського до розкрадань у оборонці

YouTube / Ваші Гроші

Подільский районний суд зобовʼязав журналістів Bihus.Info спростувати інформацію про причетність сина ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігоря до розкрадань у сфері оборони.

Про це йдеться у рішенні суду.

Зокрема, журналісти мають заявити, що Гладковський-молодший не має будь-якого відношення до компанії «Оптимумспецдеталь» та схем розкрадання мільйонів на оборонці, російської контрабанди і відмивання грошей. Крім того, суд стягнув на користь сина Гладковського судовий збір.

  • У лютому минулого року журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син ексзаступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського є одним з організаторів схем розкрадання в оборонному комплексі.
  • Згідно з розслідуванням, оборонні заводи закуповували для техніки деталі з Росії, а запчастини завозилися контрабандою без перевірки якості. Контрабанду відмивали через фірми, які перебували під контролем осіб, наближених до «Укроборонпрому». До схеми також причетні власник «Оптимумспецдеталі» Андрій Рогоза і його бізнес-партнер Віталій Жуков.
  • 30 квітня Національне антикорупційне бюро оголосило підозри шістьом особам у справі про розкрадання коштів у сфері оборони.
  • У травні Олегу Гладковському в межах розслідування зловживань із оборонним замовленням збільшили суму інкримінованих збитків з 10,62 млн грн до понад 17,44 млн грн.