The Insider: Донька заступника глави адміністрації Путіна отримала громадянство Франції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Донька першого заступника глави адміністрації президента Росії Сергія Кирієнка, який курирує внутрішню політику Кремля, Любов Кирієнко отримала громадянство Франції.

Про це повідомляє російське видання The Insider, посилаючись на базу осіб з подвійним громадянством, яку веде Міністерство внутрішніх справ країни.

Видання пише, що Кирієнко повідомила російську владу про наявність другого громадянства — такі дані подають в управління МВС з питань міграції. Журналісти зазначають, що в базі повністю співпадають персональні дані Кирієнко — дата народження та номер російського паспорта.

На своїй сторінці в LinkedIn Кирієнко вказала, що до 2012 року навчалася в ESCP Business School у Парижі. А потім до 2014 року працювала у французькому піар-агентстві, після чого повернулася в Росію.

Опозиціонер Олексій Навальний, коментуючи розслідування ЗМІ, наголосив, що Сергій Кирієнко є головним з політики в адміністрації Путіна. «Саме він вигадує всю цю гидоту — від законів про «іноземних агентів» до посадок за поодинокі пікети. Підробляє вибори. Постійно бреше. І треба ж, у його дочки французьке громадянство», — написав політик.

Сама Любов Кирієнко згодом відреагувала на публікацію у ЗМІ, назвавши інформацію про французьке громадянство «брехнею». У коментарі «РБК» вона сказала, що в неї «одне громадянство — Росії, іншого ніколи не було». Кирієнко не виключає, що подаватиме до суду на авторів публікації.