«Вони забезпечують для нас свободу, вдячність за це — безмежна». Зеленський привітав військових із Днем Збройних сил України

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців Збройних сил України з професійним святом.

Текст привітання опублікований на сторінці президента у Facebook.

«Сьогодні одне з найважливіших наших свят — День Збройних сил України. Кожен із нас може жити своїм звичним життям, реалізовувати мрії та планувати майбутнє винятково завдяки тим чоловікам і жінкам, які захищають нашу державу у Збройних силах. Саме вони забезпечують для нас свободу. Можливість будувати свій комфорт, шукати своє щастя. Коли вповні це усвідомлюєш, вдячність за це — безмежна», — наголосив він, закликавши кожного українця замислитися про це.

Також Зеленський зазначив, що включив би до кола тих, кого вітають 6 грудня, військових кореспондентів і волонтерів.

«Таке щире захоплення армією й таку повагу до бійців, як у них, мало в кого ще можна зустріти. А що особливо цінне, то це емоційна підтримка ними воїнів на фронті та після повернення. Військові кореспонденти та волонтери за роки війни стали невідʼємною частиною Збройних сил, це рідні люди та дуже значна допомога. В усіх сенсах. Тож наша подяка сьогодні має бути і їм», — пояснив президент.

До того ж Зеленський заявив, що Україна повинна приділяти набагато більше уваги розвитку Збройних сил, всієї системи оборони держави та ставленню суспільства до цього завдання, а також вкладати в цей розвиток «суттєві кошти».

«Штучний інтелект, роботизація, безпілотники, нові форми та методи агресивного впливу на країни та інформаційної боротьби — все це робить загрози в майбутньому ще більш серйозними та потребує від нас ще більш активної модернізації», — зауважив він.

Окремо президент нагадав про прагнення українців до миру на Донбасі.

«Ми справді хочемо чесного припинення війни на Донбасі, повернення всіх наших тимчасово окупованих територій і людей. Але не маємо ілюзії, що після цього можна буде розслабитись і не дбати про оборону. Не маємо також жодних ілюзій щодо справжніх намірів країни-агресора», — наголосив Зеленський.