«ОПОРА»: У «день тиші» Кривий Ріг заполонила прихована агітація

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«ОПОРА»: У «день тиші» Кривий Ріг заполонила прихована агітація

ОПОРА

У Кривому Розі в неділю, 6 грудня, проводять другий тур виборів мера.

За даними місцевої поліції, всі 294 виборчі дільниці відкрилися вчасно, близько тисячі працівників поліції охороняють публічну безпеку та порядок на виборчих дільницях.

Також у поліції запевнили, що у «день тиші» (5 грудня) правоохоронці не отримували скарг на порушення виборчого законодавства.

Натомість спостерігачі громадянської мережі «ОПОРА» в «день тиші» по всьому місту помітили білборди з написами «6 грудня. Не обіцяю. Гарантую», «6 грудня. Віримо гарантіям», «Гарантії — за мною! Вибір — за вами!», «Захистимо Кривбас! Гарантую!», які за кольоровою гамою, шрифтом тексту та жовтою «пташкою», яку потрібно поставити у бюлетені, аналогічні з агітаційними матеріалами кандидата на посаду міського голови Костянтина Павлова.

Як зазначають, іноді такі білборди були розміщені за декілька метрів один від одного.

Водночас у місті зафіксували й білборди зі стилістикою агітаційних матеріалів іншого кандидата на посаду — Дмитра Шевчика. Зокрема, на рекламних щитах на зеленому тлі було розміщено герб Кривого Рогу та напис «Місто потребує розвитку, добробуту та стабільності», також були білборди з зеленим тлом та словом «Вирішуй!»

ОПОРА

Спостерігачі зазначили, що білбордів із гаслами Костянтина Павлова в місті набагато більше, ніж Дмитра Шевчика.

  • Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, який вийшов до другого туру виборів, оголосив, що знімає свою кандидатуру через стан здоров’я.
  • За посаду мера Кривого Рогу у другому турі виборів боротимуться кандидат від «Слуги народу» Дмитро Шевчик і кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Костянтин Павлов.
  • 4 грудня президент України Володимир Зеленський, уродженець Кривого Рогу, записав відеозвернення, в якому закликав мешканців міста прийти на вибори мера, зробивши рекордну явку в 95%. Також Зеленський зауважив, що агітувати ні за кого з кандидатів не може, «але це й не потрібно — ви люди розумні, самі все знаєте».