Ветерани АТО приїхали на фабрику під Києвом, яка випускала іграшки з логотипом армії Росії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Група ветеранів війни на Донбасі приїхала до Клавдіївської фабрики ялинкових іграшок через скандал з виробництвом ялинкових прикрас з логотипом армії Росії. Ветерани зустрілися в виробничому приміщенні з директором фабрики і зажадали від нього показати утилізовані іграшки та контракти.

Про це повідомив місцевий канал «360 Новини».

Директор визнав, що у фабрики є контракт з російською фірмою, але заявив, що це не заборонено законом. «Це морально не дуже красиво, але краще я звідти заберу гроші і тут буду платити податки, більше мільйона в бюджет», — сказав він.

Ветерани його доводи сприйняли негативно і звинуватили директора у приховуванні іграшок. Керівництво після скандалу говорило, що партію іграшок знищили, але директор не зміг це довести, показавши биті іграшки. При цьому він твердив, що фабрика «вляпалася» і визнає помилку. «Що хочете, те й робіть. Паліть мене, бийте, що хочете, вляпався», — говорив директор.

На місце викликали поліцію. Зараз вона проводить огляд приміщень.

  • 4 грудня екскурсовод Сергій Савченко на своїй сторінці в Facebook написав про те, що в художньому цеху фабрики ялинкових прикрас в Клавдієво-Тарасовому роблять іграшки для армії Росії. Він опублікував відеозапис. Через кілька годин керівництво фабрики вибачилося і заявило, що партію товару знищили. Голова правління пояснив це короткою сезонністю бізнесу і боротьбою за ринок з виробниками із Китаю.