Фабрика під Києвом виготовляла новорічні іграшки з логотипом армії Росії. Керівництво вибачилося, а весь тираж знищило

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Фабрика під Києвом виготовляла новорічні іграшки з логотипом армії Росії. Керівництво вибачилося, а весь тираж знищило

Скриншот

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас, що у Київській області, виготовляла новорічні іграшки з логотипом російської армії. Після розголосу інциденту керівництво фабрики пообіцяло ретельніше обирати замовлення і запевнило, що увесь тираж цих іграшок ліквідувало.

Відео з іграшками з логотипом армії Росії напередодні у Facebook поширив Сергій Савченко, який відвідував фабрику з екскурсією.

Виконувач обов’язків глави правління підприємства Павло Гукасов відреагував на інцидент та попросив за нього вибачення.

Він зізнався, що за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. І пояснює це короткою сезонністю бізнесу та боротьбою за ринок з виробниками з Китаю.

«Частину річної продукції фабрика поставляла в Росію, замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло максимально оптимізувати і прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів», — розповів Гукасов.

Він каже, що через економічну кризу та карантин, який призвів до скорочення екскурсій, був зайнятий розвитком нових проєктів, тому, наголосив керівник, «усі замовлення від російської сторони йшли безпосередньо без моєї уваги».

«Через те, що співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без усякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва даного замовлення. На даний момент тираж ліквідовано», — наголосив Гукасов.

Він пообіцяв, що надалі всі замовлення будуть проходити цензурний та етичний контроль.