Закони про підтримку бізнесу під час карантину передали на підпис Зеленському

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав три законопроєкти про підтримку бізнесу на час карантину, за які напередодні проголосував парламент. Тепер їх передадуть на підпис президенту, який і ініціював ці проєкти.

Про це повідомили на сайті Ради.

Одним із проєктів пропонують списати платникам податків податковий борг до 3 060 грн, не погашений станом на 1 листопада, а також відтермінувати до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6 800 грн для ФОПів, зокрема самозайнятих осіб, якщо він виник до 1 грудня.

Також нардепи вирішили звільнити платників єдиного податку першої групи від сплати цього податку та єдиного внеску за грудень 2020 року та січень—травень 2021 року.

Ще один проєкт стосується виплати 8 тисяч гривень допомоги застрахованим найманим працівникам, зайнятість яких призупинена через карантин.

  • 4 грудня під Радою відбувся протест фізичних осіб — підприємців. Між ними та правоохоронцями періодично виникали сутички. Протестувальники вимагали ухвалити законопроєкти про спрощену систему оподаткування малого і середнього бізнесу та скасувати обовʼязкове використання «касових апаратів» і механізму кешбек.
  • 1 грудня Рада ухвалила компромісний законопроєкт, який відтерміновує запровадження обовʼязкових «касових апаратів» для більшості категорій фізичних осіб-підприємців щонайменше на рік — до 1 січня 2022 року.