ОАСК просять скасувати результат конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов з проханням скасувати результат конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Крім того, ОАСК просять визнати конкурс таким, що був проведений з порушенням відповідної постанови парламенту, а також постанови уряду, згідно з якою Міністерство культури було зобов’язано забезпечити суспільне обговорення ескізу.

Позивач просить суд витребувати у Мінкультури документи щодо цього обговорення. А саме – план заходів і дату оголошення про обговорення, кількість зареєстрованих учасників обговорення, а також висновки та рекомендації оргкомітету.

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження за цим позовом.

Нагадаємо, 19 листопада Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило переможця конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України. Ним став Олексій Кохан. У Мінкультури пояснювали, що ескіз-переможець має всі обов’язкові елементи герба: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом і знак княжої держави Володимира Великого, тобто малий Державний герб.

Далі в уряді мають підготувати законопроєкт про затвердження цього ескізу та передати його до парламенту. Нардепи зможуть ухвалити цей документ 300 голосами або більше.