Угорщина пояснила інцидент з праворадикальним політиком на гей-вечірці змовою спецслужб ЄС для тиску на країну

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Угорщина пояснила інцидент з праворадикальним політиком на гей-вечірці змовою спецслужб ЄС для тиску на країну

Йозеф Саєр

Elekes Andor / Wikipedia

Інцидент з праворадикальним угорським політиком Йозефом Саєром, якого зловили на нелегальній гей-вечірці у Брюсселі, на його батьківщині висвітлювали дуже слабко, а адміністрація прем’єр-міністра Віктора Орбана навіть припустила, що все це — змова європейських спецслужб.

Про це повідомляє Daily Beast.

Майбутнє ультраконсервативної правлячої партії Угорщини «Фідес» перебуває під питанням після інциденту з її представником у Брюсселі, якого затримали разом із понад двадцятьма голими чоловіками за порушення карантину.

Через урядовий контроль угорські медіа не змогли детально розповісти подробиці вечірки, в якій брав участь член Європарламенту Саєр. Новини повідомили лише те, що політика оштрафували за порушення карантину на домашній вечірці, не згадуючи її сексуальний характер, зазначає The Independent.

Речник прем’єра Орбана заявив, що справа Саєра була частиною масштабної змови проти угорського уряду. На думку адміністрації, Євросоюз намагається нашкодити Орбану через його погрози заблокувати певні ініціативи Єврокомісії.

Праворадикальні прибічники Орбана заявляють, що інцидент — помста Польсько-Угорському консервативному альянсу через суперечку про бюджет відновлення ЄС після пандемії коронавірусу. Зокрема, колишній голова партії «Йоббік» заявив, що операцію провели спецслужби Німеччини.

В історії з інцидентом у Брюсселі є ще один дивний аспект — за повідомленням Daily Mail, гості секс-вечірки вирішили, що поліцейський рейд є частиною розважальної програми та спробували зняти з одного правоохоронця штани.

  • 27 жовтня на секс-вечірці у Брюсселі заскочили депутата Європарламенту від Угорщини з партії «Фідес» — 59-річного Йозефа Саєра. Коли поліція увійшла до закладу, вона побачила 25 оголених чоловіків. Саєр намагався втекти через жолоб на даху, але його врешті затримали. Згодом правоохоронці виявили у нього в рюкзаку наркотики. Саєра та інших учасників заходу оштрафували за порушення карантину. Нагадаємо, що партія Саєра періодично виступає з заявами проти прав ЛГБТ-людей.
  • Лідер партії, премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан засудив депутата. Він назвав його дії «неприйнятними і невиправданими». Після заходу Саєр вирішив вийти з партії, а також залишити Європарламент.
  • Організатор секс-вечірок у Брюсселі Давід Манжелей, на одній з яких затримали депутата Європарламенту від угорської правлячої партії «Фідес», стверджує, що гостями його заходів є політики з різних країн, зокрема з Польщі та України.