Колишні президенти США Обама, Буш і Клінтон публічно вакцинуються від COVID-19, щоб довести безпечність препарату

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Колишні президенти США Обама, Буш і Клінтон публічно вакцинуються від COVID-19, щоб довести безпечність препарату

Obama White House / Flickr

Колишні президенти США Барак Обама, Джордж Буш і Білл Клінтон добровільно зроблять щеплення від коронавірусу, аби підвищити довіру суспільства до вакцини. Колоти їм будуть препарат, який схвалить Управління з санітарного нагляду за якістю медикаментів США.

Про це повідомляє CNN.

Глава адміністрації Буша Фредді Фор сказав, що 43-й президент звернувся до директора Національного інституту алергії та інфекційних захворювань і провідного національного експерта з інфекційних захворювань, щоб дізнатися, як він може допомогти в просуванні вакцини. Зокрема, заявив про готовність публічно вакцинуватися.

Прессекретар Клінтона сказав, що той теж буде готовий зробити щеплення: «Президент Клінтон обовʼязково вакцинується, тільки-но препарат стане для нього доступним — адже спершу вакцинуватимуть людей з групи ризику. І він буде робити це публічно, якщо це допоможе переконати всіх американців зробити те ж саме».

Обама в інтервʼю ведучому SiriusXM Джо Медісону сказав, що якщо директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі констатує, що вакцина проти коронавірусу безпечна, то він зробить щеплення.

«Такій людині, як Ентоні Фаучі, якого я знаю і з яким я працював, я цілком довіряю. Отже, якщо Ентоні скаже мені, що ця вакцина безпечна і можна робити щеплення, щоб імунізувати себе від зараження коронавірусом, я, безумовно, зроблю її. Я можу вакцинуватися у прямому ефірі, аби люди знали, що я довіряю науці», — сказав Обама.