Парламентарії зустрілися з послами G7. Обговорювали повернення відповідальності за брехню в декларації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков з представниками депутатських фракцій і груп провів зустріч з послами країн «Великої сімки» (G7), на якій обговорювалося повернення відповідальності за брехню в декларації, яку скасував Конституційний суд.

Про це Разумков повідомив в Twitter.

«Обговорили відновлення ефективної діяльності антикорупційних органів та е-декларування. Парламент має єдину позицію — якнайшвидше повернути кримінальну відповідальність за недостовірне декларування», — написав Разумков.

Інші деталі зустрічі він не повідомив.

  • Напередодні у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 4441, який передбачає повернення відповідальності за недостовірне декларування, але тільки у вигляді штрафів і громадських робіт. Як повідомляв «Центр протидії корупції», документ у робочій групі підтримали депутати зі «Слуги народу», «Євросолідарності», «Голосу», ОПзЖ, «Батьківщини» і «За майбутнє».
  • У «Слузі народу» заявили, що норму про увʼязнення за недостовірне декларування прибрали з нового законопроєкту, оскільки вона була «неефективною і фактично не працювала».
  • У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомляли, що через рішення КС понад 100 справ про неправду в деклараціях вже закрили. Серед них справа проти міністра Арсена Авакова про віллу в Італії.