Зеленський призначив ексголову Херсонської ОДА гендиректором «Укроборонпрому»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський указом № 532/2020 призначив колишнього голову Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва генеральним директором держконцерну «Укроборонпром».

Про плани призначити Гусєва на цю посаду ЗМІ повідомляли ще 2 грудня, але посилалися на джерела. Кабінет міністрів у той день погодив його звільнення з посади голови ОДА, вказавши причиною перехід на іншу роботу. Сам Гусєв свій перехід не підтверджував і не заперечував.

Що відомо про Гусєва?

Йому 41 рік. З 2002 до 2009 року очолював комерційні структури та займався підприємництвом. Після цього працював у Міністерстві економіки, де займався політикою розвитку експорту, інвестиційною та інноваційною політикою. Херсонську ОДА очолив 13 липня 2019 року, висувався в народні депутати від партії «Слуга народу», але потім вирішив не продовжувати участь у виборах. У 2014—2016 роках був заступником міністра оборони. Гусєв фігурував у кількох кримінальних справах (завищення цін на паливо для армії). Зараз себе Гусєв називає частиною команди Зеленського.