Європейські споживачі вимагають від Apple майже €180 млн за сповільнення старих iPhone

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Європейські споживачі вимагають від Apple майже €180 млн за сповільнення старих iPhone

Pixabay / TeroVesalainen

Європейська асоціація із захисту прав споживачів Euroconsumers подала до суду на Apple і вимагає від неї близько €180 мільйонів, звинувачуючи компанію в навмисному уповільненні роботи старих моделей iPhone.

Про це повідомляє CNN.

Організації, що входять до Euroconsumers, уже подали два позови в Бельгії та Іспанії і мають намір найближчими тижнями подати позови в Італії та Португалії. Ситуація стосується власників смартфонів iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus.

У групі заявили, що спроби врегулювати питання з Apple у позасудовому порядку не увінчалися успіхом. Позивачі вимагають компенсації в €60 на кожного споживача.

«Споживачі дедалі більше незадоволені тим, що продукція зношується дуже швидко, моделі iPhone 6 — дуже конкретний приклад цього», — заявив один з керівників Euroconsumers Елс Брюггеман.

  • У березні 2020 року Apple погодилася виплатити близько $500 мільйонів доларів для врегулювання колективного позову, який стосувався уповільнення старих iPhone.
  • Наприкінці листопада стало відомо, що у США Apple погодилася виплатити $113 мільйонів компенсації користувачам у 34 штатах у рамках судової справи про навмисне уповільнення роботи старих моделей iPhone.