Сповільнення старих iPhone: Apple погодилася виплатити ще $113 млн компенсацій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Сповільнення старих iPhone: Apple погодилася виплатити ще $113 млн компенсацій

Pixabay / TeroVesalainen

У США компанія Apple погодилася виплатити компенсації користувачам у 34 штатах у рамках судової справи про навмисне уповільнення роботи старих моделей iPhone.

Про це пише CNN.

Щоб врегулювати претензії, компанія погодилася сплатити $113 мільйонів. Позов стосувався батарей у пристроях. У міру використання батареї зношувалися, і замість того, щоб повідомити користувачам про проблему або запропонувати заміну акумулятора, Apple у грудні 2016 року випустила оновлення. Воно знижувало продуктивність пристрою, що, своєю чергою, дозволяло сповільнити розрядження батареї. Інформація викликала масштабну критику, оскільки багато користувачів вважали, що таким чином компанія намагається спонукати їх купувати нові iPhone.

Після подачі позовів, Apple перепросила і знизила вартість заміни батарей з $79 до $29, додавши в iOS функцію, яка дозволяє користувачам iPhone контролювати стан батареї. У березні 2020 року Apple погодилася виплатити близько $500 млн доларів для врегулювання колективного позову, який стосувався уповільнення старих iPhone.

  • Раніше повідомлялося, що Apple погодилася в досудовому порядку врегулювати позов жителів Каліфорнії, які в 2017 році звернулися до суду через відключення додатку FaceTime у старих версіях iPhone 4 і 4s.
  • У січні 2019 року Apple довелося тимчасово припинити продавати iPhone 7-го і 8-го поколінь у Німеччині за рішенням суду. Причиною став позов компанії Qualcomm. Суд дійшов висновку, що одночасне використання чіпів Intel і ще одного постачальника Apple — Qorvo — порушує патент Qualcomm, який стосується економії заряду акумулятора при відправці і прийомі сигналу мережі.