Apple заплатить $18 млн користувачам старих iPhone, яким відключили FaceTime

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Apple погодилася у досудовому порядку врегулювати позов жителів Каліфорнії, які в 2017 році звернулися до суду через відключення програми FaceTime в старих версіях iPhone 4 і 4s.

Про це повідомляє портал 9to5mac.

Перші два позивача отримають по $7500, 30% від суми отримають адвокати, ще близько 3,6 млн користувачів отримають по $3.

Що сталося?

У квітні 2014 року Apple вирішила не продовжувати сертифікати роботи старих технологій FaceTime на пристроях, які не оновилися до iOS 7. Багато користувачів iPhone на системі iOS 6 і більш старих заявили, що не хочуть оновлювати ОС. Причиною став новий дизайн в графічному інтерфейсі.

Компанія схиляла користувачів оновитися до iOS 7 і не хотіла робити дві версії FaceTime (одну для старих моделей смартфонів), оскільки могло виникнути велике навантаження на сервери. У підсумку через три роки понад 3,6 млн користувачів з Каліфорнії подали колективний позов, звинувативши компанію в умисному збої в роботі FaceTime.

  • Правозахисна організація IRAdvocates від імені 14 сімей загиблих і покалічених дітей Демократичної Республіки Конго подала колективний позов проти компаній Apple, Tesla, Dell, Microsoft та Alphabet (материнська компанія Google). Організація зазначає, що діти постраждали, видобуваючи в шахтах кобальт, який компанії закуповують для виробництва літій-іонних акумуляторів.