Американка народила дитину, яка була зачата 27 років тому. Вона побила свій же рекорд

Автори:
Костя Войтенко, Ангеліна Шеремет
Дата:
Американка народила дитину, яка була зачата 27 років тому. Вона побила свій же рекорд

Cavan Images / Getty Images

Американка Тіна Гібсон народила дитину із замороженого донорського ембріона, який був зачатий 27 років тому. При цьому жінка побила власний рекорд, повідомляє CNN.

Дочка-рекордсменка Тіни і Бена Гібсонів, яку назвали Моллі, народилася в кінці жовтня. Жінка, якій 29 років, завагітніла завдяки участі в програмі Національного центру донорства ембріонів. Це релігійна некомерційна організація, яка базується в Ноксвілл, штат Теннесі. Вона зберігає заморожені ембріони, які їм передали пацієнти, що зробили екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ).

В рамках програми безплідні сімʼї можуть використовувати такі донорські ембріони на умовах повної анонімності — біологічні батьки залишаються невідомими.

Подружжя Гібсонів скористалася цією процедурою вдруге. У 2017 році у них народилася дочка Емма — її запліднений ембріон до того моменту був заморожений протягом 24 років, що було абсолютним рекордом.

Через три роки подружжя повторило процедуру. Для неї використовували ембріон, який заморозили у жовтні 1992 року.

«У випадку з Еммою ми просто хотіли дитину. З Моллі ситуація аналогічна. Але ситуація трохи смішна — дивіться, ми знову побили світовий рекорд. Під час вагітності я була впевнена, що звикну до цієї ситуації, але у мене досі не вкладається в голові, що дівчатка — наші діти», — розповіла Тіна Гібсон.