Науковці виступили проти генетично модифікованих дітей. Раніше китайський вчений відредагував ДНК близнюків, коли ті ще були ембріонами

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Міжнародна група дослідників вимагає заборонити в усьому світі редагування ДНК у спермі, яйцеклітинах або ембріонах, щоб запобігти народженню генетично модифікованих дітей.

Про це пише The Wall Street Journal.

18 учених із різних країн вважають, що світ має зупинити «безвідповідальне використання технологій, поки не настали незворотні наслідки». Вони вимагають накласти світовий мораторій на «генетично модифікованих дітей» на пʼять років. За цей час вони пропонують дослідити, до чого це може призвести.

  • Минулого року китайський вчений Хе Цзянькуй оголосив, що створив перших у світі генетично модифікованих дітей. Він втрутився в ДНК майбутніх двійнят, коли їхня мати була вагітна. Вчений заявив, що деактивував у дітей ген, який, на думку дослідників, дозволяє вторгнутися в організм вірусу імунодефіціту людини (ВІЛ).
  • Щонайменше ще одна жінка, яка бере участь в експерименті китайського науковця, ще вагітна.
  • У січні цього року китайська влада заявила, що Хе Цзянькуй діяв незаконно та підробляв документи, щоб провести свій експеримент. Проти чоловіка та його співробітників порушили кримінальну справу.