Під Радою сталися сутички між учасниками мітингу ФОПів і правоохоронцями

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Під Радою сталися сутички між учасниками мітингу ФОПів і правоохоронцями

Національна поліція

Під будівлею Верховної Ради сталися сутички між правоохоронцями й учасниками мітингу проти запровадження «касових апаратів» для деяких груп фізичних осіб — підприємців (ФОП).

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

«Мітингарі перекрили дорогу та заважають народним обранцям безперешкодно покинути територію законодавчого органу України. На неодноразові попередження правоохоронців припинити протиправні дії та не порушувати правопорядок учасники акції не реагували. Відтак поліцейські частково відтіснили громадян і зробили коридор для проходу народних депутатів до ВРУ. У цей момент між учасниками акції та правоохоронцями сталася невелика штовханина», — повідомили в поліції.

Також правоохоронці виявили, що інша група пікетувальників на вулиці Шовковичній, біля комітетів парламенту заблокувала рух автівок для в’їзду та виїзду. На місці події поліцейські проводять з учасниками акції превентивну роботу.

Правоохоронці попередили, що осіб, які порушуватимуть громадський порядок, притягуватимуть до відповідальності.

  • У вівторок Рада ухвалила компромісний законопроєкт, який відтерміновує запровадження обовʼязкових реєстраторів розрахункових операцій («касових апаратів») для більшості категорій фізичних осіб-підприємців щонайменше на рік — до 1 січня 2022 року.