Погода 2 грудня в Україні: у більшості областей сніжитиме, на півдні дощитиме, а в Києві можливий смог

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україні в середу, 2 грудня, переважатиме волога погода — сніг і мокрий сніг очікуються на півночі країни, у центральних областях та у південній частині, окрім Запоріжжя та Криму.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«До опадів приєднуватимуться налипання мокрого снігу, ожеледь. У більшості областей України на дорогах і тротуарах або там, де це називається дорогою чи тротуаром, — ожеледиця», — додала вона.

За даними Діденко, малоймовірні суттєві опади на сході України, а в західних областях переважатиме суха, подекуди навіть сонячна погода.

Температура повітря в Україні вночі в різних регіонах коливатиметься від 0 до -4 ℃, у західних областях буде найхолодніше — -4...-11 ℃; удень стовпчики термометрів показуватимуть від -2 до +2 ℃, на крайньому півдні до +5 ℃. Вітер буде східного напрямку, помірний, у східній частині посилюватиметься до штормового.

У Києві очікується хмарна погода, періодично йтиме незначний сніг або мокрий сніг. Уночі температура опуститься до -1...-4 ℃, вдень — близько нуля.

Водночас через майже безвітряну та вологу погоду у столиці можливе зависання у повітрі промислових димів і домішок від автомобільних вихлопів.

За даними Укргідрометцентру, у Криму завтра очікується +5...+7 ℃, уночі — +2...+4 ℃. Снігопади на півострові не прогнозують, проте вдень дощитиме.