Синоптики: Зима до України прийде з мокрим снігом, морозом та ожеледицею

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Наступного тижня в Україні синоптики прогнозують погіршення погодних умов.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

У понеділок, 30 листопада, в Одеській, Миколаївській, Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях очікується значний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, подекуди ожеледь, на півдні та сході країни — пориви вітру 15—20 м/с. Температура у західних, північних областях та на Вінничині — від +2 до -3°С (вночі до -5°С), на високогірʼї Карпат — -5...-10°С, на решті території — від -1 до +4°С (вдень на півдні повітря прогріється до +8°С).

У Києві також прогнозують мокрий сніг, вночі стовпчики термометрів покажуть -1...-3°С, вдень — 0...+2°С.

У Криму опади не передбачаються, температура повітря вдень +5...+7°С, вночі +3...+5°С.

Через негоду у низці регіонів на дорогах утвориться ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

«Погодні умови можуть призвести до порушень руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць», — наголосили синоптики.

У перші два дні грудня у більшості північних, центральних та південних областей подекуди йтиме дрібний та мокрий сніг; на решті території без опадів. Температура вночі у західних областях — -2...-7°С, на Прикарпатті та Закарпатті — -8...-13°С, у Карпатах опуститься до -15°С. У Херсонській та Запорізькій областях буде сонячно, +4...+6°С, у більшості регіонів вдень очікується від 0 до +2°С, вночі — -1...-3°С. Подекуди ожеледиця.

У Києві буде хмарно з проясненнями, подекуди сніг та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця. Температура вночі 0...-5°С, вдень від -2 до +3°С.

У четвер, 3 грудня, синоптики очікують на суху погоду. Температура в більшості областей коливатиметься від -1 до +2°С, вночі — від -5 до +3°С. На Закарпатті та Прикарпатті — -3...-8°С, у Карпатах — до -11°С.

У Криму грудень почнеться без істотних опадів, вдень повітря прогріється до +6...+8°С, вночі буде +2...+4°С.

У п’ятницю, 4 грудня, вдень на Закарпатті та в Карпатах дощитиме. Температура вночі коливатиметься від -4 до +2°С, вдень на Закарпатті та Одещині +5...+8°С, в інших південних та західних областях +4...+6°С, на решті території — від -1° до +4°С, вночі очікується від +2 до -4°С.

У Криму вдень повітря прогріється до 10°С, вночі — +2...+4°С.

У Києві, згідно з прогнозом, протягом останніх днів тижня температура коливатиметься від +3 вдень до -2°С уночі.

  • 14 жовтня на високогірʼї Карпат, зокрема на горі Піп Іван Чорногірський, випав сніг. Напередодні Карпати накрив активний антициклон, який приніс зниження температури до -2 ℃. Чорногірський пошуково-рятувальний пост показав фото засніженої вершини.