У вихідні до України прийдуть дощі з мокрим снігом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У вихідні до України прийдуть дощі з мокрим снігом

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

У вихідні 28—29 листопада в більшості областей Україні буде холодна погода з дощем і мокрим снігом.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«28—29 листопада погода в Україні буде і з опадами, і з теплом, і з холодякою. Циклон і атмосферні фронти вихідними зумовлять у західних, північних областях України дощ із переходом у мокрий сніг. Опади торкнуться Харківщини, місцями центральних областей. У неділю зачеплять південь, окрім Запоріжжя», — спрогнозувала вона.

За словами Діденко, на решті території істотних опадів не очікується, водночас на сході України ймовірний сильний вітер.

У суботу та неділю температура повітря у західних та північних областях вночі буде найхолоднішою — до -3 ℃, вдень очікується +1...+4 ℃, у центральній частині — від +1 до +3 ℃ на Вінниччині, до +4...+6 ℃ у Черкаській та Полтавській областях, у Кропивницькому та районах; до +8 ℃ на Дніпропетровщині, у східних областях передбачається +5...+8 ℃, у південній частині — від +6 до +10 ℃.

Найтепліше буде у Криму — до +10...+14 ℃.

У Києві у вихідні очікується дощ із переходом у мокрий сніг, протягом дня повітря прогріється до +1...+4 ℃.

  • Метеорологічна осінь прийшла до Києва 15 жовтня. За даними Центральної геофізичної обсерваторії, літо протрималося у столиці довше, ніж зазвичай.
  • 14 жовтня на високогірʼї Карпат, зокрема на горі Піп Іван Чорногірський, випав сніг. Напередодні Карпати накрив активний антициклон, який приніс зниження температури до -2 ℃. Чорногірський пошуково-рятувальний пост показав фото засніженої вершини.