Білоруська опозиціонерка Тихановська заявила про створення бази злочинів режиму Лукашенка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Білоруська опозиціонерка Тихановська заявила про створення бази злочинів режиму Лукашенка

Serge Serebro, Vitebsk Popular News / Wikipedia

Білоруська опозиціонерка та колишня кандидат у президенти Світлана Тихановська повідомила, що започатковує онлайн-платформу для реєстрації злочинів режиму Олександра Лукашенка.

Про це пише TUT.by.

«Єдина книга реєстрації злочинів» — це онлайн-платформа, куди кожен потерпілий, або свідок, або співучасник злочину може завантажити інформацію про злочин з доказами. І кожний злочин буде спочатку перевірено юристами і тільки потім опубліковано», — зазначила вона.

За словами Тихановської, насамперед ця платформа створена для силовиків, які не хочуть брати участі в «репресивній машині» і можуть написати щиросердне зізнання. Це може послугувати пом’якшенням або навіть звільненням їх від покарання, коли в Білорусі буде «відновлена судова система».

«Єдина книга реєстрації злочинів» — це не суд, там не виносяться вироки, там лише збираються дані для подальшого розслідування і порушення кримінальних справ. У цьому процесі особисто моя задача — передати дані цієї «Книги» до вільного і справедливого суду в новій Білорусі», — пояснила вона.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні й затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка, який 23 вересня влаштував собі таємну «інавгурацію».