Перший день зими в Україні: у Карпатах вдарять морози, а в частині областей піде сніг із дощем

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У перший день зими, 1 грудня, сніг із дощем пройдуть смугою від Чернігівщини та Сумщини через Черкаську область, Кропивницький з районами, до Одеської та Миколаївської областей, також зачеплять Вінниччину та Київщину.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«Усе, що не ввійшло до цього смугастого переліку, — без істотних опадів. На півдні та сході очікується сильний вітер», — написала вона.

За прогнозом синоптика, сонячно в Україні 1 грудня буде у західних областях, де опади малоймовірні.

Температура повітря у більшості областей України протягом доби коливатиметься близько нуля — від -2 до +2℃. У прикарпатських областях вночі серйозно підморозить — до -5...-11℃.

У Києві буде волого та прохолодно — або мряка, або вдень піде сніг. Температура повітря протягом доби в столиці становитиме від -1 до +1℃.

За даними Укргідрометцентру, у Криму перший день зими буде теплим та сонячним. Вдень повітря прогріється до +5...+7℃, вночі прогнозується +2...+4℃.

  • 14 жовтня на високогірʼї Карпат, зокрема на горі Піп Іван Чорногірський, випав сніг. Напередодні Карпати накрив активний антициклон, який приніс зниження температури до -2 ℃. Чорногірський пошуково-рятувальний пост показав фото засніженої вершини.