Держбюро купило 6 нових позашляховиків Toyota за 8,1 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державне бюро розслідувань (ДБР) за результатами тендерів замовило у компанії «ВіДі Автострада» шість позашляховиків спецпризначення марки Toyota (2020 рік випуску) на загальну суму 8,12 млн гривень.

Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на систему ProZorro.

Чиновники ДБР придбали Toyota Land Cruiser 200 у комплектації Elegance і пʼять позашляховиків Toyota Land Cruiser 150 Prado в базовій версії.

Авто Toyota Land Cruiser 200 4.6 Dual VVT-I 6 A/T Elegance з сигнально-гучномовним пристроєм і маячками на радіаторі обійшлося у 1,8 млн грн. В автомобільних салонах цей позашляховик без спецобладнання коштує 1,77 млн грн. Пʼять позашляховиків Land Cruiser 150 Prado 2.8 D-4D, 6 A/T у комплектації Base з таким самим набором спецзасобів обійшлися в 1,06 млн гривень. В автосалонах цієї комплектації поки немає, а інші комплектації стартують від 1,29 млн гривень.

Усі автомобілі укомплектовані зимовими шинами і металевим захистом двигуна. Бюро має отримати позашляховики до кінця року.

Зазначено, що ДБР купує авто у офіційних дилерів Toyota. Єдиним конкурентом «ВіДі» на торгах була львівська компанія «Сервісний центр Діамант», яка пропонувала такі ж автомобілі.