Директор комунального підприємства Києва хотів купити авто за 1,5 млн грн. Після публікацій у ЗМІ його звільнили, тендер скасували

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Керівника комунального підприємства Києва «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд», який хотів для підприємства придбати позашляховик Toyota Land Cruiser, звільнили, а тендер на купівлю — вже скасували.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, відреагувавши на публікації в ЗМІ.

Він наголосив, що директор вирішив купити авто самостійно, ні з ким не порадившись. Хоча всі закупівлі комунальних підприємств обов’язково повинні узгоджуватися з профільним департаментом та Департаментом внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

«Торги сьогодні вже скасовані. А директора комунального підприємства повідомили про звільнення. Не можуть чиновники поводитися так нахабно і безсовісно з коштами міського бюджету», — наголосив Кличко.

Керівником підприємства є Роман Лісневський.

Про що йдеться?

17 листопада «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» оголосила на платформі ProZorro тендер на закупівлю позашляховик Toyota Land Cruiser Prado в одній із найдорожчих комплектацій Prestige+.

За авто комунальники були готові заплатити майже 1,5 мільйона гривень. Аукціон мали провести 4 грудня, а саму закупівлю провести до кінця 2021 року.