На Донбасі запобігли двом диверсіям бойовиків. Вони хотіли влаштувати теракт та замінувати українські позиції

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
На Донбасі запобігли двом диверсіям бойовиків. Вони хотіли влаштувати теракт та замінувати українські позиції

СБУ

Українські військові на Донбасі запобігли двом диверсіям бойовиків, які планували теракти та мінування позицій.

Про це пише пресслужба СБУ та українська делегація у ТКГ у своєму Facebook.

29 листопада неподалік Луганського Донецької області українські військові виявили диверсійно-розвідувальну групу бойовиків. Після відкриття вогню вони втекли.

«Під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, які заборонені Женевською конвенцією. Окрім того, були виявлені особисті речі та бронежилет з позивними «Мартин», «Худий» та «Григор», 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм», — йдеться у повідомленні.

Підходи до українських позицій вони корегували за допомогою російського безпілотника «Гранат», який було збито, оскільки такі дії порушують домовленості щодо перемир’я.

Також контррозвідники СБУ затримали одного з мешканців Донецької області під час спроби підірвати електромережі. Таке завдання йому дали бойовики.

«Він вилучив із заздалегідь підготовленого схрону саморобний вибуховий пристрій, який планував закласти на об’єкті, привести у бойову готовність і здійснити терористичний акт. За задумом кураторів, вибух мав дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні та залякати населення», — розповідають у СБУ.

  • 26 листопада Росія оформила свій сотий «гумконвой», який їде на окуповані території Донецької та Луганської областей. В Україну вʼїхали 2 колони «гумконвою» — 14 автомобілів. У вантажівках, які були заповнені на 40—50%, нібито перевозили медичне обладнання та медикаменти.
  • Українські військові не відкривали вогонь у відповідь на снайперський обстріл, в результаті якого загинув один з бійців 72-ї ОМБр. Це четверта загибель на фронті за час «перемир’я», яке триває понад 120 діб. Загалом Збройні сили на фронті не відкривають вогонь у більшості випадків.