Головнокомандувач ЗСУ: Українські військові не відкривають вогонь по бойовиках, «щоб не спровокувати»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Головнокомандувач ЗСУ: Українські військові не відкривають вогонь по бойовиках, «щоб не спровокувати»

Степанов Анатолій / УНІАН

Українські військові не відкривали вогонь у відповідь на снайперський обстріл, в результаті якого загинув один з бійців 72-ї ОМБр. Це четверта загибель на фронті за час «перемир’я», яке триває понад 120 діб. Загалом Збройні сили на фронті не відкривають вогонь у більшості випадків.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, передає «Армія Inform».

За його словами, після поранення військовослужбовця вогонь у відповідь не відкривали, бо проводили евакуацію. Боєць помер вже в лікарні.

«Це четвертий випадок загибелі за 122-у добу та маємо 14 осіб поранених. Звичайно, це багато, якщо гинуть чи травмуються люди. Проте якщо брати в порівнянні з минулим періодом це, звісно, мало», — сказав Хомчак.

Він також зазначив, що ЗСУ «без необхідності» не відкриває вогонь, «щоб не спровокувати» бойовиків — саме таке «стоїть завдання».

«Якщо Збройним силам стоїть завдання без необхідності вогонь не відкривати, щоб не провокувати на відповідні силові дії противника, то в переважній більшості, на 99%, ці завдання наші військові виконують. На жаль, ворог не так само виконує їх», — додав головнокомандувач.