Місячна місія Китаю: зонд Changʼe 5 успішно вийшов на орбіту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Місячна місія Китаю: зонд Changʼe 5 успішно вийшов на орбіту

NASA

Китайський зонд Changʼe 5 для місії зі збору проб ґрунту Місяця успішно вийшов на місячну орбіту.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа.

Китайське національне космічне агентство зазначило, що зонд досяг орбіти після майже 112 годин польоту. «Двигун 3000N увімкнувся на відстані близько 400 км від Місяця і попрацював приблизно 17 хвилин. Зонд Changʼe 5 провів дві корекції руху в процесі переходу Земля-Місяць і досяг орбіти», — йдеться у повідомленні.

Посадку зонда на Місяці заплановано на 29 листопада. Зонд пробуде на Місяці 14 днів, візьме бурові проби поверхні, після чого злітний модуль зонда зістикує капсулу з ґрунтом із орбітальним модулем.

  • Раніше повідомлялося, що Китай готує до запуску місію на Місяць для збору зразків порід. За планами, породу повинен зібрати зонд Changʼe 5, який відправлять в район Океану Штормів.
  • У вересні NASA запатентувало нову траєкторію польотів на Місяць для невеликих автоматизованих космічних кораблів. За допомогою цього відкриття заплановано політ нового апарату, який зможе легко дістатися до місячної орбіти і зафіксувати сигнали від перших атомів, зірок, галактик, чорних дір і темної матерії.