Садовий: Найбільша проблема Львова — вилучення державою коштів з міського бюджету

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Садовий: Найбільша проблема Львова — вилучення державою коштів з міського бюджету

«Бабель»

Мер Львова Андрій Садовий називає однією з найбільших проблем функціонування влади міста реверсну дотацію — перерозподіл грошей між різними регіонами, коли держава вилучає «надлишки» у більш заможних громад і віддає менш заможним.

Про це він розповів у інтервʼю «Бабелю».

«Держава забирає з міста 591 мільйон гривень, при тому, що є падіння доходів [міського] бюджету. Реверсна дотація має забирати надлишок, а у нас доходи впали, а гроші все одно забирають. А для протидії COVID-19 треба мати весь час живі кошти. Ми вже вклали понад 248 мільйонів місцевих коштів, плюс бізнес — 80 мільйонів, а від держави отримали лише 30 мільйонів і це лише останні тижні. Тобто, 590 забрали, а 30 дали. А де ж ці кошти з «ковідного» фонду?» — розповів Садовий.

Очільник Львова додав, що обговорював ці проблеми минулого тижня на відеоконференції з премʼєр-міністром, з мерами обласних міст, і в цих нарадах брав участь заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, якого називають «куратором регіонів».

«Він сказав, що буде більше спілкуватися з регіонами», — пояснив Садовий. При цьому він підкреслив, що інший заступник голови ОП — Сергій Трофімов — жодного разу не телефонував і не приїздив.