Ексберкутівець Маринченко попросив Окружний адмінсуд Києва поновити його на службі в поліції

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ексберкутівець Маринченко попросив Окружний адмінсуд Києва поновити його на службі в поліції

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Обвинувачений у розстрілах протестувальників на Майдані ексберкутівець Олександр Маринченко просить суд поновити його на службі в поліції.

Про це «Радіо Свобода» повідомив його адвокат Стефан Решко.

За його словами, позов подали до Окружного адмінсуду Києва в лютому 2020 року, тоді ж Маринченко був звільнений з поліції. «Буде розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження — без виклику сторін і без повідомлення про слухання. Десь в наступному році буде розгляд. Не швидко це відбувається», – сказав адвокат.

  • У жовтні Святошинський районний суд Києва оголосив у міжнародний розшук трьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» — Павла Аброськіна, Сергія Зінченка та Олега Янішевського, яких звинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.
  • 29 грудня 2019 року на КПВВ «Майорське» відбувся обмін полоненими між Україною і бойовиками. Процес моніторили ЗСУ та представники омбудсмена Денісової. За даними Офісу президента, Україні повернули 76 полонених. Бойовикам віддали близько 120 осіб, зокрема колишніх бійців «Беркута», яких звинувачують у злочинах під час Євромайдану.
  • У лютому 2020 року беркутівці Тамтура і Маринченко повернулися до Києва, решта залишилися в окупованому Донецьку.