Глава МОЗ Степанов назвав «чутками» публікації про його відставку. Каже, що буде далі «рятувати країну»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава МОЗ Степанов назвав «чутками» публікації про його відставку. Каже, що буде далі «рятувати країну»

Facebook / Maksym Stepanov

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав «чутками» інформацію про його відставку і заявив, що і надалі залишатиметься на посаді. Про це він сказав в ефірі телеканалу «112».

Степанов каже, що «певні» народні депутати поширювали інформацію про його відставку ще з першого дня його призначення в уряд. Але їхні імена та політсили він не називає.

«Я готуюся й надалі рятувати країну та життя наших громадян. Ці чутки почали розпускати певні народні депутати, політичні сили, починаючи з першого дня моєї роботи на посаді міністра охорони здоровʼя. Я займаюся реанімацією української медицини. Це те, чим я займаюся зараз, чим збираюся займатися за тиждень, за місяць, за пів року, за рік», — сказав Степанов.

Також в ефірі він зазначив, що у випадку посилення карантину, МОЗ попередить громадян завчасно, як це зробили перед запровадженням карантину вихідного дня.

Про що йдеться?

«РБК-Україна» та «Українська правда» з посиланням на джерела повідомили, що Степанов першим може залишити нинішній склад Кабміну. Джерело «РБК-Україна» у партії «Голос» запевняє, що відставка Степанова — питання нібито вже вирішене, її підтримають депутати монобільшості, і міністра можуть звільнити вже наступного тижня.

Водночас УП зазначає, що Степанова планують звільнити до кінця 2020 року. Кандидатом на його місце наразі розглядають головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Чутки про звільнення Степанова почали ширитися у парламенті останні кілька тижнів. Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк натякнув на те, що рішення про звільнення міністра вже готове, а тому він екстрено нібито захворів на коронавірусну інфекцію. Також про рішення щодо звільнення Степанова раніше повідомляла і волонтерка Оксана Сухорукова, яка була на нараді в Офісі президента щодо протидії поширенню коронавірусу. За її словами, в ОП вже було готове рішення про відставку Степанова.