У Полтаві мером знову обрали Мамая

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Полтаві мером знову обрали Мамая

Facebook / Олександр Мамай

На виборах у Полтаві переміг Олександр Мамай.

Про це повідомляє громадянська мережа «ОПОРА».

Явка виборців під час повторного голосування за кандидатів на посаду міського голови у Полтаві склала 25,42%. Мамая (кандидат від партії «За майбутнє») на виборчих дільницях обласного центру підтримали 52,22% тих, хто взяв участь у виборах (28 833 голоси), Сергія Іващенка («Слуга народу») — 47,78% (26 385 голосів).

Для оголошення офіційних результатів виборів Полтавського міського голови членам міської ТВК необхідно врахувати протоколи ДВК із сіл, що входять до Полтавської об’єднаної громади. Попри це, кандидат Сергій Іващенко визнав свою поразку ще зранку 23 листопада.

Мамай уперше став мером Полтави у 2010 році. Тоді за нього проголосували 61,6% виборців. У 2012 році Мамай вступив у «Партію регіонів», але вийшов з неї в 2014 році після втечі з України експрезидента Віктора Януковича. У 2015 році Мамая знову обрали мером Полтави.

У вересні 2018 року на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати визнали незадовільною роботу мера Олександра Мамая і достроково припинили його повноваження.

  • В Україні 22 листопада обирали мерів 11 міст і депутатів 47 місцевих рад. Спостерігачі зафіксували низку порушень, серед яких — недопуск спостерігачів, спроби підкупу, фотографування бюлетенів і підвезення виборців.