Помер колишній президент Світового банку Джеймс Вулфенсон. Він очолював організацію протягом десяти років

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Помер колишній президент Світового банку Джеймс Вулфенсон. Він очолював організацію протягом десяти років

The World Bank

У США помер колишній президент Світового банку Джеймс Вулфенсон, який очолював організацію з 1995 до 2005 року. Йому було 86 років.

Про це повідомляє Washington Post.

За словами сина Вулфенсона, протягом останніх років він страждав на низку захворювань, а помер від пневмонії, не повʼязаної з коронавірусом.

Під час свого 10-річного перебування на посаді Вулфенсон опікувався питанням зменшення боргу бідних країн перед банком. У 1996 році він разом із Міжнародним валютним фондом започаткував програму для бідних країн, які мали значні борги. Завдяки цьому їх вдалося зменшити на понад 53 мільярди доларів для 27 країн світу.

Вулфенсон схвально відгукувався про досягнення України щодо реформ у 2000 році. Зокрема, заявляв, що на нього «справив велике враження прогрес, досягнутий президентом Кучмою у створенні конструктивних відносин з парламентом і формуванні урядової команди, яка добре працює, на чолі з прем’єром», писала «Независимая газета».

Керівний директор МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що Вулфенсон був для неї «героєм, як і для багатьох».

«Джеймс змінив світ та Світовий банк. Він став буквально голосом бідних людей на нашій планеті. Його досягнення легендарні, як і його спадщина — від історичного скорочення боргового навантаження найбідніших країн до боротьби з корупцією», — сказала вона.