Південна Корея оштрафувала Facebook на $6 млн за передачу компаніям даних користувачів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Південній Кореї оштрафували Facebook на 6,7 мільярда вон ($6 млн) за передачу стороннім компанія особистих даних користувачів.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на рішення Комісія з питань захисту персональної інформації Південної Кореї.

Комісія почала перевіряти діяльність зареєстрованої в Ірландії компанії Facebook Ireland Ltd, яка управляє Facebook у Південній Кореї, у серпні цього року. Вона розслідувала передачу даних у період з 2012 до 2018 року. Комісія встановила, що Facebook без згоди користувачів передала численним бізнес-партнерам дані 3,3 мільйона осіб.

Партнери Facebook, точну кількість яких не названо, отримали імена користувачів, їхні адреси, дати народження та інші дані. Загалом інформацію отримали близько 10 тисяч компаній. Масштаби передачі поки невідомі, оскільки компанія не надала потрібну документацію.

Це перше рішення комісії про штраф з початку її роботи. Вона також направить матеріали перевірки до прокуратури, щоб почати кримінальне розслідування проти Facebook Ireland Ltd. За законами Південної Кореї виконавчому директору компанії може загрожувати штраф і до пʼяти років вʼязниці.

Представники Facebook заявили, що «надавали повну інформацію під час проведення розслідування» і вивчать рішення комісії.

  • Facebook вже штрафували за передачу особистих даних користувачів. У минулому році компанія погодилася виплатити штраф у $650 тисяч за передачу даних Cambridge Analytica, яка виконувала політичні замовлення і «показала себе» під час кампанії щодо виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.