У Вінниці мерія пропонує перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок. Так хочуть підтримати бізнес

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Юлія Вебер / «Бабель»

У Вінницькій міській раді запропонували перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок. Але остаточне рішення ще має ухвалити комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це пише місцеве видання Vlasno.info.

Таким чином у мерії хочуть полегшити ситуацію для бізнесу, адже саме у вихідні заклади громадського харчування отримують основний прибуток. Таке ж звернення мерія направила і премʼєр-міністру.

«Якщо комісія підтримає, сподіваюся, що підприємцям буде легше працювати, вони отримають виторг і зможуть виплатити усю зарплату працівникам. Це складний період, і нам потрібно з нього виходити», — розповів заступник мера Андрій Очеретний.

Крім того, за його словами, у мерії планують ініціювати відміну єдиного податку для першої та другої групи підприємців на два місяці у 2021 році.

Нагадаємо, у Вінниці через зростання кількості хворих на коронавірус не будуть встановлювати головну ялинку, а всі святкування перенесуть в онлайн. Але не всім мешканцям сподобалося це рішення. Мер розповідає, що це питання викликало дискусії, зареєстровано навіть кілька петицій.