Центральна лікарня Івано-Франківська припинила госпіталізацію хворих на COVID-19 через перевитрати кисню

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Центральна лікарня Івано-Франківська припинила госпіталізацію хворих на COVID-19 через перевитрати кисню

BSIP / Getty Images

Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківська тимчасово призупиняє госпіталізацію хворих на коронавірус через великі затрати кисню.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Є велика кількість пацієнтів у лікарні, які перебувають на кисні, а це 28 пацієнтів у трьох реанімаціях і 60 пацієнтів, які є на кисневих концентраторах та на різних кисневих точках. Затрати кисню дуже великі, й для того, щоб обладнання справно працювало і не виникло надзвичайних ситуацій, є погодження про тимчасове призупинення госпіталізації пацієнтів», — повідомила начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко.

Вона пояснила, що всіх хворих госпіталізуватимуть до міської лікарні № 1 та до лікарень, які є навколо Івано-Франківська.

Бойко також зазначила, що в Івано-Франківську кількість хворих на коронавірус різко зростає. У двох лікарнях, які приймають хворих з підозрою на COVID-19, перебувають 454 пацієнти, з них 32 — у реанімаційних відділеннях та 124 — на кисневій терапії. Заповненість ліжок у центральній лікарні становить 73%, у лікарні № 1 — 84%. Влада розгорнула додаткові ліжко-місця в міському перинатальному центрі та в дитячій лікарні.

Станом на 24 листопада в Івано-Франківській області COVID-19 лабораторно підтвердили у 32 826 випадках.

  • Минулої доби в Україні виявили 12 287 нових випадків коронавірусу.
  • Раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що інформація про смерть хворого на COVID-19 у Білій Церкві, який віддав свій кисень сину й помер, не відповідає дійсності.