Серіал «Хід королеви» встановив рекорд Netflix за кількістю переглядів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Серіал «Хід королеви» встановив рекорд Netflix за кількістю переглядів

Netflix

Cеріал «Хід королеви» на Netflix протягом 28 днів після премʼєри переглянули 62 млн підписників.

Про це повідомляє Twitter-акаунт сервісу.

Таким чином, серіал встановив рекорд сервісу за кількістю переглядів протягом такого короткого терміну. У Netflix додали, що «Хід королеви» потрапив до топ-10 найпопулярніших серіалів одразу у 92 країнах, а в 63 опинився на першій сходинці.

Як пише «BBC Україна», в основу серіалу покладений однойменний роман 1983 року, завдяки чому книга вже потрапила до списку бестселерів The New York Times, а пошуковий запит «Як грати в шахи» зріс до найвищих за багато років показників.

Про що серіал?

Події у серіалі розгортаються у 1960-ті. Восьмирічна сирота Бет Гармон потрапляє до дитбудинку після смерті матері. Дівчинка має феноменальні математичні здібності, тому коли місцевий двірник містер Шайбел навчає її грати у шахи, легко його обігрує. Через кілька років у дитбудинку Бет вдочеряє подружжя з Лексингтона. На той момент дівчина вже знає, чого хоче від життя — стати гросмейстером. Проте цьому може завадити один факт — у дитбудинку в Бет виникла тяга до заспокійливих, яка згодом перетворилася в наркозалежність.